Pop-up stævne i Kerteminde 29.- 30. maj 2021

juni 1, 2021 Folkebaad

Af: Theis Brandborg

Endnu en gang har jeg haft en god weekend i Kerteminde. Det synes jeg efterhånden går hånd i hånd, når man er på Nordfyn og sejle.

Vi var så heldige at have Bjørn og Co. til at starte, dømme og lægge baner for os. Det må man sige, de gjorde til perfektion. Ud over at være dygtige, som de plejer, så havde vi samme format som til Tune-up stævnet i foråret, hvor vi næsten hver gang fik en 15-min. start. Her lavede vi træningsstart på 10. minut og 5. minut, hvorefter man efter et par bådslængder sejlede retur til linjen og gjorde klar igen. Først når uret ramte 0, gik der en rigtig start i gang, hvor vi skulle fortsætte mod topmærket.  Det fungerede bare hammer godt. Vi fik 29 starter, hvoraf de 19 af dem blot var træning. Og det er jo genialt, hvis du spørger mig, for hold op hvor man lærer meget af det.

Vejret var også med os, må vi sige. Det var vist årets første sommerdage, hvilket også medførte løj luft. Første dag havde vi nogenlunde stabil vind på 8-12 knob vind og høj sol. Om søndagen var luften aldrig over de 8 knob, og den kørte lidt rundt, forsvandt så helt – og kom så pludselig tilbage igen fra den modsatte retning. Men det er intet problem, når vi har et så godt dommerteam!

For mig var det første tur i Folkebåden i år, og det var lige, hvad jeg trængte til. Desværre får jeg nok ikke tid til at sejle med over denne sommer, men jeg glæder mig allerede til efteråret, når jeg igen kan være med.

Så tak til Kerteminde Sejlklub og deres ildsjæle for at stable dette Pop-up stævne på benene. Selvom det ikke var et almindeligt stævne, som vi kender det, så var det stadig de dygtige og flinke dommere, som vi ikke kan undvære, og også de samme venlige sejlere som var med, og ikke mindst den gode gamle rynkede Folkebåd, som vi alle kender!