Tibbe Memorial Cup – nyt begreb, ny vinder!

Udskriv

Nikolai Kold og besætning vinder Tibbe Memorial Cup/Det åbne internationale fynsmesterskab 2023

Det traditionsrige folkebådsranglistestævne og åbne fynsmesterskab i Kerteminde Sejlklub, havde i 2023 versionen fået nyt navn og nyt koncept – navnet er nu Tibbe Memorial Cup, og konceptet er et miks af fortiden, nutiden og fremtiden.

Navnet kommer af den moderne glasfiber folkebåds moder, nemlig træfolkebåden Tibbe, som lagde skrog til den først plug, til glasfiberfolkebåden, som siden da, er blevet produceret i over 1100 eksemplarer fra Folkebådscentralen i Kerteminde.

25 folkebåde fra Danmark, Tyskland og Sverige stillede til start lørdag den 25. august, og repræsenterede et af folkebådsfeltets stærkest besatte felter i 2023. Baneformaterne var et miks af fortiden, nutiden og fremtiden i form af en god gammeldags Olympisk trekant-bane, en nutidig op/ned bane og endelig en såkaldt show-bane, som ”lagde vejen forbi” Kerteminde Marinas nye imponerende ydermole, som i sig selv er et besøg værd.

Resultatmæssigt blev det en ren gyser lige indtil de sidste meter i sidste sejlads, og vinderen den nye Fynsmester og første TMC-vinder, blev en ny gæste på øverste trin på præmiepodiet, nemlig Nikolai Kold, Flemming Kold og Lars Vilhelmsen, der på bedste vis, føre de stolte familietraditioner i folkebådsklassen, videre.

Som sagt blev det en af alle tiders, ja og måske lige frem alle tiders mest gyseragtig afslutning på stævnet, da Team Tut (Nikolai Kold) og Team Nefertiti (Morten Henriksen), rundede det sidste bundmærke, som 1 og 2, hvilket ville give Kold sejren. Men Henriksen er gammel match race sejler, hvilket blev tydeligt bevist, da han på lænseren mod bundmærket, bevidste sejle langsomt, således at de to både rundede mærket helt tæt. Herefter bestod opgave for Henriksen, i at få to både mellem dem og Kold. En opgave, som næsten lykkedes, i det det lykkedes at få en båd mellem dem. Men Kold bevarede roen og det store overblik, og kunne derfor krydse målstregen som 3’er og dermed vinder af stævnet, a point med Henriksen og 1 point foran svenske Anders Cederblad. Top 5 sluttede indenfor 5 point, så der var hård, men retfærdig kamp til det sidste.

TMC blev en succes fra starten af og det lød på alle deltagere, som om de er at finde på deltagerlisten til 2024 udgaven, og at de ville ”reklamere” for stævnet i deres område/land – så mon ikke man kan runde 30 eller måske 40 deltagende både i 2024?

Top 5:

  1. DEN 847, Nikolai Kold, Flemming Kold og Lars Vilhelmsen, Kerteminde Sejlklub – 22 point
  2. DEN 1152, Morten Henriksen, Theis Brandborg og Asger Rabølle, Kerteminde Sejlkub – 22 point
  3. SWE 1255, Anders Cederblad, Ola Schwarz og Anders Jalmander, SS Vikingarna, 23 point
  4. DEN 666, Andreas Granlund, Benny Christensen og Bent “Mallemuk”, Haderslev Sejl Club, 26 point
  5. DEN 952, Erik Køster, Lucas Krogh og John Christensen, Kerteminde Sejlklub, 27 point