SEKS STORE FOLKEBÅDS STJERNER TIL HORSENS SEJLKLUB

In Kapsejlads-Beretninger0 Comments6 Minutes

I den forgangene weekend kom Horsens Sejlklub efter mange års fraværd atter på Folkebådenes søkort – og det gjorde de til 6 store stjerne, da de var værter for Jysk Mesterskab, som samtidig var folkebådssejlernes 4. og sidste ranglistestævne.

ALT klappede, og deltagerne klapper her mandag formiddag stadig – fra vi ankom lørdag morgen til vi efter præmieuddelingen søndag eftermiddag kørte hjem, følte vi os i den grad godt taget af. Der var mange med meget stort hjerte med i gruppen som tog sig af os – startende med et par meget venlige og smilende personer der nærmest stod som en velkomstkomite og sagde velkommen og fortalte os, hvor vi skulle køre hen, for at få søsat, og med besked om at vi efter søsætning, kunne blive ”færget” fra kranen til vores plads i marinaen.

Næste vi mødte, var kranmanden, som var lige så flink og professionel, hvorfor såvel i- som optagning gik som en leg – der var tegnet streger, der præcis viste hvor vi skulle placere traileren, ja og der skulle derfor ikke hele tiden justeres på kranenes position. Derefter skulle vi smøre madpakker, eller retter sagt vi håbede vi stadig kunne smøre dem, da vi på grund af den sene ankomst lørdag morgen, var 15 minutter over tiden for nedlukning af morgenmad- og smør-selv-madpakke seancen. Men selvom der stort set var ryddet af, så blev alt med den største selvfølgelighed 2stillet frem igen, således at vi både kunne få en bid morgenmad og få smurt madpakken, og som om det ikke var nok, blev vi tilbudt at få en kande kaffe med ud på banen.

Med den optakt til dagen, tog vi på vandet fuld af al den positive energi, vi hidtil var blevet mødt med, og tænkte mon de nu også kan holde den høje kadence på banen – det kort svar på den tanke er JA det kunne de. Super dommer og øvrigt banepersonale, der fik det hele til at glide så let og ubesværet. Vi startede op med en 2 omgangs sejlads, hvor man lige skød sig ind på tiden, og derefter gik man over til 3 omgange. Ja og efter 5 timers sejlads, havde vi fået 5 gode sejladser i hus, uden at man på noget tidspunkt følte, der var pres på tiden. Det samme gjorde sig gældende søndag. Her havde kapsejladsledelsen talt sammen med Dansk Folkebåds Klub, og aftalt at man gik efter 3 sejladser og dermed en relativ tidlig optagning, således at alle kunne nå hjem, inden det blev alt for sent. Igen et stort plus til Horsens, for at være åbensindede og koordinere dagen, så det passer deltagerne bedste muligt.

En bekymring vi havde haft, inden vi tog til Horsens, var vind forholdene. Var det nu en gang kukkeluk vind eller en gang ensidig sejlads, som det mange gange er i fjorde og snævre farvande. Men igen præsterede Horsens, noget af det bedste farvand vi har sejlet i – fladt vand og en bane som på ingen måde var ensidig, men tværtimod åbnede op for at bruge hele banen og ”brodere” sig igennem sejladserne. Ingen vilde vindspring og ingen strøm af betydning. Det kombineret med en perfekt længde på banen, gjorde at man kunne komme tilbage i sejladsen, hvis man var faldet lidt tilbage i feltet, og omvendt også måtte kæmpe hårdt igennem hele sejladsen, hvis man var i front.

Da vi kom i land lørdag, stod landfolkene igen med åbne arm, og tog imod os med moleøl, lækre grill pølser og venlighed. Det samme gentog sig søndag, hvor man allerede søndag morgen proklamerede, at man umiddelbart efter at den sidste båd var kommet på land, ville afholde præmieuddeling, således at alle kunne være til stede til præmieuddelingen og alle kunne komme nogenlunde samtidig afsted, hvilket var omkring kl. 15.45, hvor vi på Tut fornemmede at alle tog hjem med en glad og dejlig fornemmelse efter årets sidste rangliste stævne i Horsens.

Fredagsmaden havde efter sigende været super god og igen med sjæl og hygge, ja og festmiddagen lørdag, var overladt i Restaurantens sikre greb, og var en virkelig lækker en af slagsen.

Resultatmæssigt besatte Kerteminde hele podiet, med Morten Henriksen, Marc Wain Pedersen og Kasper Helweg-Larsen øverst på podiet. Jens Thurøe, Knud Peder Andersen og Simon Osgood på 2. pladsen og Nikolai Kold, Flemming Kold og Jonas Lundberg på 3. pladsen.

Se resultater på: https://www.manage2sail.com/da-DK/event/5c39bbfd-8e1c-4219-8620-769b3c2d1e4e#!/results?classId=b6bab0ae-3102-49d7-a3ce-73b37a301c2e

Tilbage er kun at sige – synd for jer der ikke var med, vi håber at Horsens er friske på endnu en tørn i 2022, så I kan være med der. Ja og så selvfølge stor tak til Horsens Sejlklub og alle jer der deltog, og var med til at gøre stævnet til det som det blev.

DEN 847, Team TUT

Foto: Joan Pedersen