Nordic Folkboat International Association (NFIA) markerer Folkebådens 80-års fødselsdag

Udskriv

I anledning af Folkebådens 80-års fødselsdag har NFIA (Nordic Folkboat International Association) lanceret et smukt logo.

Selv skriver NFIA om tankerne bag denne markering:

Når vi ser tilbage i historien, har NFIA gjort et stort stykke arbejde med at sikre klassereglerne og administrere det internationale arbejde, men overladt engagement og aktiviteter til de nationale foreninger, såsom nationale nyhedsbreve, hjemmesider og sociale medier osv. Nogle nationale foreninger er meget aktive, og andre leder måske efter øget motivation og støtte.

Den tidløse klassiske Nordiske Folkebåd fylder 80 år i år og er “still going strong”. Den Nordiske Folkebåd er en af ​​de største klasser i Europa målt i antallet af registrerede både. En virkelig international klasse, der rækker fra USA til Nordeuropa. Du finder Folkebåde i næsten alle hjørner af verden, og vi synes, at dette jubilæum fortjener at blive fejret. Vi ønsker at anerkende denne klassiske båds succes. En båd som vi alle er tiltrukket af.

Vi er glade for at se et voksende engagement i Holland, Finland, Storbritannien og Estland for ikke at tilføje de mere etablerede skandinaviske og tyske flåder. Vi arbejder på, at NFIA bliver mere aktiv i de kommende år – at fremhæve det internationale kammeratskab og kærligheden til den gamle rynkede Nordiske Folkebåd. Vi er fuldt ud klar over, at Folkebådsklassens styrke ligger i de lokale flåder og lande, båret frem af gode venskaber og engagerede mennesker.

Vores vision er at støtte dette arbejde i de kommende år, som det fremgår af vores vedtægter:

At fremme interessen for den Nordiske Folkebåd i alle lande, hvor der sejles Folkebåde og at introducere klassen til nye lande.