Udskriv

Dansk Folkebådsklubs statutter for Debutantpræmien  * DM

$1
Begreb:
Debutantpræmien er en præmie, som er evigt vandrende, og den kan derfor ikke vindes til ejendom. Præmien er en halvmodel, skænket af Folkebådcentralen.

$2
Formål:
Formålet med Debutantpræmien er at anerkende den indsats nye sejlere præsterer ved DM for Nordisk Folkebåd. Det gør vi ved at uddele denne præmie til bedst debuterende skipper i årets DM-stævne. På den måde, vil vi gerne opmuntre nye sejlere til at fortsætte i klassen.

$3
Definition:
En debutant er en forholdsvis uerfaren kapsejler, der for første gang optræder som skipper til et DM i folkebådsklassen. Debutanten må derfor ikke have deltaget som skipper før i et DM, Guldpokal eller et lignende nationalt/internationalt stævne/mesterskab for Nordisk Folkebåd.

$4
Indstilling/afgørelse:
Bestyrelsen nedsætter et udvalg under DM-stævnet. På baggrand af deltagerlisten og resultatlisten, vælger bestyrelsen den bedst placerede sejler, der lever op til præmiens formål.

$5
Uddeling:
Debutantpræmien bliver uddelt af Folkebådsklubben efter hvert DM. Det sker i forbindelse med den almindelige præmieuddeling. Skipper og gaster får desuden en beskeden erindringspræmie.

$6
Aflevering/indgravering:
Modtageren af præmien er forpligtet til at aflevere præmien tilbage til Dansk Folkebådsklub efter et år. Forinden skal modtageren få indgraveret i debutantpræmiens plakette følgende: Årstal, bådnummer, bådnavn samt hvor DM har været afholdt det år.  Typografi skal være den samme som tidligere graveringer.
Hvis der samtidig afleveres en kvittering for graveringsarbejdet samt et kontonummer, vil beløbet blive refunderet af Dansk Folkebådsklub.
Alternativt skal pokalen medbringes til næstkommende generalforsamling, og overdrages til Bestyrelsen for Dansk Folkebådsklub, som herefter vil forestå graveringsarbejdet.