Tæt løb ved afgørelsen på

Ranglisten 2006 for Folkebåde.

 

 

Dansk Folkebådsklubs Ranglisten 2006 er nu afsluttet og som ventet blev der tale om en hårfin afgørelse.

 

Vinder blev for andet år i træk fra Kolding Sejlklub: Bdr. Jørgensen og Kristian Hansen. På 2. pladsen kom Carsten Enger, Johs. Egede Olsen og Palle Petersen fra Jægerspris, og på 3. pladsen fra Kolding: Heines Nielsen, Hans Henriksen og Ole Mathiesen.

 

Ranglisten 2006 i Danmarks største kapsejladsklasse

og den sværeste at vinde DM i:  Nordisk Folkebåd.

 

Placering

Skipper

Sejlklub

Totalpoint

1

Per Jørgensen

Kolding

151

2

Carsten Enger

Jægerspris

149

3

Heines Nielsen

Kolding

148

4

Brian Frisendahl

Sundby

119

5

Christian Thomsen

Kolding

115

6

John Wulff

Jægerspris/Kastrup

109

7

Michael Møller

Rungsted

104

8

Helmuth Schwars

Faaborg

97

9

Jesper Toft

Sallingsund

96

10

Per Damm

Kastrup

87

 

 

De afsluttende sejladser i Århus, Thisted og på Amager blev præcist så spændende, som der på forhånd var lagt op til. Carsten Enger fra Jægerspris valgte således at melde sig til såvel stævnerne i Århus og Amager Cup, og da der var flest tilmeldte i Århus, drog besætningen derover og bankede de mange dygtige jyske sejlere og vandt dermed festugesejladserne foran den lokale Peter Brøgger og Heines Nielsen. Sidstnævnte sluttede også på 3. pladsen på Ranglisten 2006 – efter længe at have set ud til at kunne vinde.

 

Resultaterne fra de mange stævner i Folkebådsklassen kan ses på www.folkebaad.dk, hvor man også kan se de mange præmier på Ranglisten 2006. Klassen bakkes op af en lang række sponsorer såsom Palby Marine, North Sails, Folkebådcentralen, Brandt Møller, Colloc, Unique Products, Hempel, Sejleravisen, Columbus Marine, MP Sails og John Mast.

 

Bl.a. er der fra John Mast en ny alubom til den på Ranglisten 2006, der har klaret sig bedst og har sejlet med træbom i sæsonen. Alle klassens topsejlere sejler i dag med alubom. Desuden får den bedste sejler på listen, der har sejlet til alle de deltagede ranglistestævner og dermed ikke brugt trailer, en ny genakker. I dag har rigtig mange folkebådssejlere en trailer til den 2 tons tunge folkebåd.

 

Præmieoverrækkelsen finder sted den 24. februar 2007 i forbindelse med Bådustillingen i Fredericia. Dansk Folkebådsklub har fået en aftale med Erik Andreasen om en plads på Folkebådcentralens stand.

 

Kom og vær med til at hylde vinderne af de mange flotte præmier fra vores sponsorer.

 

Hvis du har fået lyst til at sejle Folkebåd og måske deltage i Danmarks største rangliste i 2007, er du mere end velkommen til at kontakte bestyrelsen og kontaktfolkene alle steder i landet – se mere herom på vores hjemmeside. Der skal ikke meget til, før du har en god og velsejlende båd – og der følger gode trimvejledninger med fra sejlmagerne i klassen.

 

 

Med sejlerhilsen

 

Bestyrelsen for Dansk Folkebådsklub.

 

 

 

Vinderne af Ranglisten 2005 og 2006 – Koldingsejlerne Bdr. Jørgensen og Kristian Hansen i DEN 871 Joker.