Ny besætning på DM-podiets top.

 

Efter en meget spændende afslutning på DM-sejladserne blev det så endelig DEN 841 ”Tibbe Tit” med skipper Brian Frisendahl, Jan Knudsen & Mikael Impacher fra Sundby Sejlforening, der kunne bestige den øverste plads på podiet.

Sidste år i Skive var det ”lige ved og næsten” med en 3. plads, der med lidt held & lykke kunne ha’ været en 1.plads. Men sådan gik det jo ikke.

Men i år skulle det være og sådan blev det.

DEN 841 ”Tibbe Tit” og dens topmotiverede besætning sejlede et flot og meget stabilt DM og med en afsluttende 4.plads i sidste og afgørende sejlads, havde de 7 point færre end DEN 871 ”Joker” med sidste års Danmarksmestre Per & Lars Jørgensen og Kristian Hansen fra Kolding Sejlklub, der havde 8 point mindre end

DEN 896 ”Moster Skrap” med dens nye ejer Stig Bundgaard, samt Søren Hansen & Søren Ejsenhardt fra Fåborg Sejlklub og Sundby Sejlforening på en flot 3. plads.

Med i alt otte sejladser og stadig kun en fratrækker, blev intensiteten i stævnet højere end ved tidligere DM-stævner, hvilket også var et af formålene med det i år ændrede sejladsforløb.

DEN 841 ”Tibbe Tit” med Brian, Jan og Mikael har i forårets Ranglistestævner vist stor stabilitet, uden dog at vinde nogen af stævnerne, og de ligger jo også helt i top på Ranglisten, så vi har fået nogle Danmarksmestre der fuldt ud har fået løn som fortjent.

Et meget STORT & fortjent tillykke Brian, Jan & Mikael med jeres første Danmarksmesterskab.

I viste at I er de bedste over otte sejladser med meget forskellige vind og strømforhold, forhold der var svære og udfordrene for alle.

Nu har I noget at forsvare og jeg glæder mig allerede til DM i Lynæs, hvor der helt sikkert er mange besætninger, der på vores vante sportslige måde vil forsøge at vippe jer at tronen, men indtil da er den jeres. Endnu en gang tillykke med Guldmedaljerne.

 

 

Sølvmedaljerne endte så denne gang om halsen på Per, Lars og Kristian i DEN 871 ”Joker”.

Det er jo et trin ned ad stigen, men jeg mener at kender denne besætning så godt, at det skal der gøres noget ved i 2009.

Det er en sund ting for klassen at der er virkelig kamp om at blive Danmarksmester.

Til Per, Lars og Kristian hjertelig tillykke med jeres Sølvmedaljer.

 

Stig Bundgaard i DEN 896 ”Moster Skrap” fra Fåborg Sejlklub har i et par år været ude at flyve Drage, men han havde så sandelig ikke glemt at sejle Folkebåd.

Sammen med Søren Hansen og Søren Ejsenhardt vandt han sin første DM-medalje og den blev af Bronze.

Stig og de to gange Søren sejlede en flot og stabil serie og det er godt at ha’ denne båd tilbage i klassen på aktivt plan.

Til Stig, Søren og Søren tillykke med jeres velfortjente Bronzemedaljer.

 

Et stævne har jo to steder hvor tingene foregår, henholdsvis på vand og på land.

Det på vandet var en vanskelig ting, både for sejladskomiteen og vi sejlere.

Vinden var meget springende og vekslende i styrke og strømmen tror jeg nok de fleste syntes løb meget meget mærkeligt hen over banen.

Men det er som altid ens forhold for alle og de bedste vinder til sidst.

 

Efterfølgende har jeg gjort mig nogle tanker om sikkerheden på banen når vi oplever kraftige vindbyger som dem vi oplevede på sidstedagen. Jeg er meget lykkelig for at vi ikke kom i en situation, hvor der skulle ha’ været reddet både eller personer.

Det giver stof til eftertanke og punktet ”sikkerhed på og omkring banen”, er på min huskeliste for kommende stævner.

Min oplevelse på banen var, at bortset fra nogle uheldige vindspring og dermed meget mærkelige baneforhold den første dag, var de resterende sejladser og baneudlægninger fuldt på højde med hvad vi forventer under et DM-stævne.

At et topmærke skrider under meget kraftig strøm og vind er det der sker og her må vi sejlere så skærpe opmærksomheden yderligere.

 

På land mindes jeg ikke vi har haft mere ideelle forhold end vi havde i Assens.

En meget flot og velholdt campingplads med fine faciliteter til rådighed.

Det koster lidt mere, men hold fast det var luksus at være campist i Assens.

 

Assens Sejlklubs hjælpere ydede en meget fin og venlig service til alle under hele stævnet og toppen af poppen var en flot og veltilrettelagt præmieoverrækkelsesfest med dejlig mad og drikke.

 

Tusind tak til Assens Sejlklub for et godt og veltilrettelagt stævne.

 

Resultatliste: http://www.folkebaad.dk/resultat/2008/dmassens.htm  

 

Med sejlerhilsen

Bent ”Mallemuk” Nielsen

Dansk Folkebådsklub