Tidligere danmarksmestre fortjent tilbage på tronen i Folkebådsklassen.

 

Brdr. Jørgensen og Kristian Hansen fra Kolding Sejlklub i DEN 871 ”Joker” havde et stort mål for sæson 2007, nemlig at Guldmedaljerne skulle omkring deres hals og dermed tilbage til Kolding.

 

Målet blev nået efter nogle yderst udfordrende og spændende sejladser på Skive Fjord, som var årets farvand for kappestriden om at komme på en af de eftertragtede tre podiepladser.

 

Sølvmedaljerne blev noget overraskende vundet af Peter Brøgger, Bo Stævne Jensen og Benno Jensen i DEN 815 ”Brøgge Bruse” fra Århus Sejlklub. Peter, Bo og Benno har dog vist en stigende formkurve og stabilitet i forårets sejladser og placeringen var yderst fortjent, idet den afsluttende 1.plads i 6. sejlads, lige var det der skulle til for at snige sig ind på den sølvmedaljeplads, som ellers før sidste sejlads så ud til at skulle tilfalde Brian Frisendahl, Jan Knudsen og Mikael Impacher fra Sundby Sejlforening i DEN 841 ”Tippe Tit”, hvis ikke Brian fik held med at vippe Per Jørgensen & Co. af guldpinden, hvilket også var en mulighed. Brian & Co. havde ikke de ressourcer der skulle til at vinde guldkampen og da Peter Brøgger slog til med en flot 1.plads i sidste sejlads, blev det til bronzemedaljer til drengene fra Sundby Sejlforening.

 

Sejladserne på Skive Fjord var af mange imødeset med spænding på grund af de smukt bakkede omgivelser på vestsiden. Da vinden var i vestlig retning var det en udfordring der kunne tage pusten fra de fleste. Resultatlisten viser at 5 både delte de 6 førstepladser og det er ret usædvanligt og vidner om at vil man med i toppen, skal man kunne sejle stabilt også under vanskelige forhold. Banelængden var intet problem med krydsben på mellem 1.3-1.6 sm. Efter vel overstået stævne var der bred enighed om at Skive Fjord er et flot, dejligt og meget udfordrerne sted at sejle.

Sådan må det godt være og et kik på resultatlisten viser, at der er rigtig mange gengangere fra tidligere DM -stævners top10 liste.

Skive Sejlklub og alle deres meget venlige og servicemindede medlemmer gav vi deltagere et rigtigt godt DM med masser af spændende oplevelser på vandet og flot betjening på land.

Dansk Folkebådsklub siger tak for et godt og veltilrettelagt stævne.

 

Resultatliste: http://www.skivesejlklub.dk/userimages/DMdf07_samlet2.htm

 

Med sejlerhilsen

Bent ”Mallemuk” Nielsen