Guldpokal 2005 afholdt af MSS i Limhamn.

 

De 2 tidligere års vindere af Guldpokalen slog til igen.

 

Per Hovmark – Søren Bredal Schultz – Claus Lauritsen

 

alle fra Thisted Sejlklub

 

Guldpokalvindere 2005

 

 

 

Fem starter, fem sejre, kan det være mere suverænt, nej vel.

Heldigt? Overhovedet ikke. Deres sejlads, taktik og boathandling i det ret hårde vejr var bedre end alle andres, og sejren fuldt fortjent.

Til lykke med sejren til drengene fra Tørstig Sejlklub.

Tre gange i træk er en flot præstation som bliver meget svær at slå, undtagen af dem selv.

For spændingens skyld håbede vi andre deltagere på, at sommeren var slået bare lidt igennem, således at vejrliget havde vist sig fra flere forskellige sider end tilfældet var.

Hård vind fra vestlige retninger alle sejladsdage var en stor udfordring for de fleste, men det er jo ikke nok at være god i det flove, hele registret skal kunne klares, hvis man vil øverst på skamlen.

De danske både tog godt fra sig af varene på præmielisten, idet alle 6 præmietagere var danske.

En lidt barsk oplevelse for vore svenske sejlerkammerater, hvoraf nogle dog lovede at stille op for revance til næste år i Bogense.

Se den endelige resultatliste på flg. link: http://www.mss.m.se/Folkboatweb/Results/20050810%20result.htm

 

28 tilmeldte og 25 startende folkebåde må for både arrangør og de indvolverede folkebådsklubber være en stor skuffelse og en ting, vi bør analysere nøje i bestyrelse og NFIA.

 

På land fungerede alt for de svenske arrangører. Flotte og velbesøgte sociale events som Seafood Evening, BBQ Party samt Prize Giving Ceremony med Live Music var helt i top, og langt over forventning. Søde og venlige officiels gjorde alt, hvad de kunne, for at vi skulle føle os velkomne og tilpasse på land.

Til gengæld må det siges, at de første 3 dages dommerpræstation på vandet lå så langt fra det akceptable, at det var pinligt. Utilstrækkeligt grej til det hårde vejr, dommerbåd der ankom på banen alt alt for sent, manglende signalering, for sen start osv. Bare ikke godt nok.

Selve banerne, deres længe og placering var helt til ug med slange. Så meget synd for både deltagere og arrangører, at det øvrige på banen kiksede. Endnu et punkt vi skal ha’ fokus på ved kommende møder for DM og GP arrangører.

Men Malmø, Limhamn og faciliterne omkring klubhus er så dejlige og farvandet en så stor udfordring, at vi burde komme igen en anden gang og håbe på, at det på vandet også får en tilpas prioritet i helheden.

 

Med sejlerhilsen

Bent „Mallemuk“ Nielsen