Bronzealderen er kommet til klassebådene.

 

Hovedparten af de lykkelige Folkebådssejlere er mid(el)aldrene og stadig god for en kamp til stregen.

Men DEN 924 ”Tuffe” ,med Michael B. Danielsen ved roret, broderen Kasper og vennen Søren som gaster, sejlede sig til bronze ved Folkebådenes Danske Mesterskab 2010 i Århus. Meget flot sejlet i et stærkt felt bestående af garvede Folkebådssejlere med flere tidligere Danske Mestre og Guldpokalvindere.”Tuffe” lavede nogle flotte starter i allerbedste jollestil med bakket storsejl til bremsen blev sluppet og turboen sat til med kurs ud på de rigtige spor. Endda i både læ- og luv starter. Flot-flot!

Men de måtte bøje sig for de to tidligere vindere af DM, DEN 871 ”Joker” med Per Jørgensen, Kristian Hansen og Lars Jensen som tog sig af 1. pladsen. De blev til gengæld hårdt presset af DEN 930 med Heines, Helmuth og Ole – der i sidste sejlads var på skovtur til Marselisborg. Den tur gav pointlighed mellem dem og ”Tuffe”, men med én 1. plads til DEN 930 blev de sølvvindere.

De to midaldrende - og den gamle - mænd i DEN 952 ”Kong Fus” overvejer at omdøbe båden til ”Kong Christian” med tilnavnet ”IV” – det er fjerde eller femte gang de må ”nøjes” med at være tilskuere til uddelingen af metal til et DM.

Vejrmæssigt var det udfordrende for både banelederen og sejlerne: Ofte med svag vind fra forskellige retninger og bagende sol og så varmt, at selv skyggen krøb ind under fødderne på os midt på dagen. På kryds var det heldigvis forfriskende, og der blev afviklet 8 dejlige sejladser i vindstyrker fra 3 til 6 m/s med drilske vindspring og kun en lille byge. Man kunne næsten ikke mærke væde på kroppen, det var temperaturen for høj til…

Århus Sejlklub og Bugten stod for samarbejdet ved stævnet. Det blev godt afviklet ude på banerne og med KOLDE mole-øl ved hjemkomsten til havnen kunne man også mæske sig med en varm pølse med brød. Og så var der uddeling af Trøjer: Den gule føretrøje, bjergtrøjen og pointtrøjen. Bjergtrøjen til den største fremgang på dagens etape og pointtrøjen til båden som scorede flest point i dagens sejladser! Uha...

Torsdag aften var der ”Århus Aften”: Det indebar gratis øl eller vin i festteltet, det er jo svært at være andet end glad for sådan et initiativ! Dette kunne gennemføres ved hjælp af sponsorstøtte. Tak til dem- også for de mange præmier! Se dem på:

http://www.folkebaaddm2010.dk/cms/sponsorer/

Peter Brøgger, DEN 815 ”Brøgge Bruse” ,var i bedste Jacob Hauggård-stil aftenens primus motor med humørfyldte indslag: Lodtrækning om en spilerstage, men i omvendt rækkefølge! Den første, som blev trukket, vandt ikke, men må trække den næste – som heller ikke vandt– indtil den sidst  udtrukne blev vinderen. Lidt tidsfordriv, men på en god måde idet alle deltagere blev engageret i lodtrækning af en taber – det var nyt og ganske morsomt med de kommentarer, det afstedkom mellem de mange tabende skippere.

Senere var der kamp mellem tilmeldte besætninger i den ædle sport Petang (en sport som kan dyrkes med en fadøl i den ene hånd) og hele 3 besætninger fra Kerteminde nåede kvartfinalen, men - måske på grund af de sponsorerede genstande – var der fravær fra VISSE besætninger (som måtte hente suppleanter fra andre besætninger) og det endelige opgørs resultat er ikke nået til mig i skrivende stund. Det er trods alt også bedre at markere sig på kapsejladsbanerne…

Det var en fornøjelse at være med til et så godt organiseret stævne, nu ser vi frem til at være med i Skælskør hvor Guldpokalsejladserne foregår: Har DU husket at tilmelde???

 

12.07.10. EK