Kære folkebådssejlere,

 

Den finansielle krise har ramt bådbranchen hårdt, og heller ikke Folkebådcentralen er gået ram forbi. Det har betydet at vi ikke længere kunne videreføre vort værft i Estland, men var nødt til at afskedige samtlige godt 20 medarbejdere og i marts blev værftet lukket helt ned.

 

Et nyt samarbejde med Pärnu Shipyard OÜ bliver nu indledt. Det er et helt nyt værft baseret på tysk kapital og firmaet har overtaget hele vor maskinpark samt vigtige nøglemedarbejdere, så det meste af vor know-how er bevaret. Pärnu Shipyard vil i fremtiden  bygge såvel Folkebåden som Nordic Cruiser for os – hvis vi altså atter får brug for nye både.

 

For folkebådssejlerne betyder det desværre, at vort udvalg i tilbehør og reservedele bliver reduceret. Da vi ikke længere selv kan producere trædele, bliver det kun muligt at videreføre de artikler, der kan omsættes i rimelige mængder, og der må ind imellem påregnes lange leveringstider. Foreløbig har vi dog det meste på lager – såvel som både nye Folkebåde og Nordic Cruiser.

 

Som producent af træmaster og bomme har den stigende trend til aluminium selvfølgelig også ramt Folkebådcentralen. Det betyder at beslag vi hidtil kun har kunnet anskaffe i meget store serier vil udgå – eller blive væsentlig dyrere.

 

Vi håber naturligvis at markedssituationen snart normaliseres, men sejlere der eksempelvis endnu ikke har udskiftet røstjernene på ældre glasfiberbåde, eller måske trænger til udskiftning af strutstrammeren, nok skal overveje det i nærmeste fremtid. Hvis nogen går med planer om at renovere en ældre båd, er det sikkert en god ide at lægge vejen forbi Kerteminde og gøre en god handel af apteringsdele.

 

Vores Webshop skal vi forsøge at holde aktuel, og artikler der ikke længere findes på siden må betragtes som værende midlertidigt eller permanent udgået, så hold dig orienteret på siden. Det vil ofte være en mindre god ide at ringe til os, da vor kontortid nu også begrænses.

 

Vi ønsker alle folkebådssejlere en god sæson 2009!

 

Med venlig hilsen

Folkebådcentralen

Erik Andreasen