Danske folkebådssejlere holder fortsat andre nationer stangen ved Kieler Woche.

 

DEN 871 ”Joker” med Per & Lars Jørgensen, samt Claus S. Nielsen, Kolding Sejlklub, vandt med en flot serie på 10 -1 -12 – 2 – 4 - 7 - 3 i fin stil klassens sejladser under Kieler Woche.

Tillykke til jer alle 3 fra alle vi andre.

 

Kolding Sejlklubs øvrige deltagere DEN 703, D 724 og DEN 1029 endte alle på top 8, så den heftige aktivitet i Kolding gir altså også resultater når klassens top mødes. Desuden kunne de alle notere en 1.plads i serien. Det lyder måske lidt blæret, men vi er bare glade for resultatet.

 

De tunge drenge fra Thisted, Per, Søren og Claus i DEN 856 ”Can Can” can nu også klarer sig i den tynde luft og pressede sig på sidste dagen ind på en fortjent 2.plads.

 

Den 2.plads havde nu ellers længe tilhørt DEN 1029 ”Madonna” med Heines, Hans og Erik, der som eneste båd præsterede to 1.pladser. Men 3 uden for top 5 gør altså ondt hvis man vil vinde overalt, og de måtte se sig henvist til 4. pladsen.

3.pladsen snuppede tyskernes es Christoph Nielsen i GER 617.

 

Længe lå DEN 703 ”Stampe” med Christian, Simon og Henrik på ”sikker” 3. plads, men to uden for top 10 på sidstedagen sendte dem ned på en 8.plads.

 

Sidste danske båd på top 10 var DEN 724 ”Tatterat” med Lars, Jørgen og Bent på en 7.plads.

Resten af de danske deltagere placerede sig mellem 10 og 21, så en meget fin dansk indsats.

 

Vi var i år blevet flyttet tilbage på vor tidligere Bahne ”F” hvor de 51 startende folkebåde sejlede på bane med 32 stk. J 24. En udmærket kombination, hvor de to bådtyper ikke generede hinanden på banen. En anden positiv mærkbar ændring var banelederen, der kom fra Berlin og som debutant i

 

Kieler Woche sammenhæng lavede nogle meget, meget fine startlinier og baner.

Megen ros for den præstation. Banemodellen (der ikke er banelederens opfindelse) med et meget lille opkryds før måltagning er ren kaos og ikke retfærdig over for førende både, der ud over krydsende konkurrenter også skal kæmpe med lænsende både i hobetal på et meget koncentreret område. Det kan gøres meget bedre hvis man blot placerer start og måltagning 1/3 inde på krydsbenet. Såre enkelt Dr.Watson.

 

Vi oplevede det særsyn på den mest stille dag at folkebådens bane som den eneste kølbådsbane fik gennemført sejladser. Så nu er vi en klasse for både det hårde og det blide. Det må da appellere til en masse andre sejlere der ønsker at sejle klasseløb på højt niveau.

Resultatliste på: http://www.navis-results.com/results.aspx?id_event=24

 

Med sejlerhilsen

Bent ”Mallemuk” Nielsen

Kolding Sejlklub.